Altijd groen licht voor fietsers

Het klinkt te mooi om waar te zijn: altijd groen voor fietsers.  In Rotterdam erger ik me aan de te lange wachttijden. Ook de Rotterdamse Fietsersbond wil verkeerslichten die reageren op naderende fietsers: de fietser meldt zich al vroeg zodat het licht op groen gaat zodra deze het licht heeft bereikt en dus niet hoeft te wachten. Met Evergreen on bike wordt dit werkelijkheid, zo staat n Metro van 10 maart.  De ontwikkelde app meldt de fietser al vroeg aan. En je smartphone geeft bovendien aan hoe snel je moet fietsen. Prachtig toch? Vooral voor jongeren die allemaal met appjes werken. Direct invoeren! …In de trein naar Leiden hoorde ik twee jongeren erover praten. Ze kraakten het idee helemaal af. Ik hoorde ze zeggen dat dit  echt niet gaat werken. Veel te technisch En wat is er nu zo erg aan een minuutje wachten?  Ik ben benieuwd naar de ervaring in Breda, waar het idee wordt gerealiseerd. Want hoewel ik me wel erger aan het te lang wachten voor een stoplicht, heb ik geen behoefte om tijdens het fietsen op mijn telefoon te moeten kijken hoe hard ik moet fietsen. En jongeren zitten er kennelijk ook niet op te wachten, want nu nog kunnen ze tijdens het wachten voor het licht … lekker nog even appen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.